Samen sporten met dieren

Ben je een dierenliefhebber en hou je ook veel van sporten? Dan is een sport met dieren waarschijnlijk een goede keuze. Sporten met dieren kan op veel verschillende manieren en op diverse niveaus.

Professionele sporters

Om geld verdienen met sport in combinatie met dieren is de paardensport waarschijnlijk de beste optie. In deze sector gaat er erg veel geld om, vooral bij de paardenraces omdat er hierbij ook een gok element aan te pas komt. Het beroep van jockey is aan vele regels gebonden wat levensstijl, lengte en gewicht betreft.

Omdat er zoveel geld omgaat in de paardenwereld draait het niet altijd om het samen sporten en komt welzijn van het paard nogal eens in gevaar. Gelukkig komt daar steeds meer controle op vanuit organisaties die de dieren beschermen.

Recreatief sporten met dieren

Lekker sporten met je dier is gezellig en zorgt ervoor dat je dier ook beweging krijgt. In groepsverband zijn er meerdere mogelijkheden. Honden en paarden zijn het meest geschikt om mee te gaan sporten omdat deze dieren van nature graag bewegen. Om aan paardensport te doen hoef je geen eigen paard te hebben, je kunt immers ook naar een manege gaan.

Voor hondensporten zijn er veel behendigheidsverenigingen waar je de balans en behendigheid van je hond traint door middel van een parcours met allerlei obstakels. Tijdens de trainingen beweeg je zelf ook veel door de hond te begeleiden.

Wanneer je liever niet in clubverband sport kun je er ook alleen met je dier op uit trekken. Door het bos gaan rennen met je hond houd je de conditie van jezelf en van je hond op peil.