Showhonden

Net zoals er modeshows zijn voor mensen, zijn deze er ook shows voor diverse dieren. In Europa wordt de hondenshow het meest gebezigd.

Over het algemeen zijn deze shows gericht op rashonden en gaat het erom welke hond er het beste uitziet. Wanneer je graag deelneemt aan een show met je hond zul je dus veel aandacht moeten besteden aan het uiterlijk van de hond. Dit betekent dat met name de vacht goed verzorgd dient te worden. De honden worden regelmatig geborsteld zodat er geen klitten in de haren komen en er worden over het algemeen speciale shampoos gebruikt waar de vacht van gaat glanzen. Als je aan deze shows gaat meedoen, is het aan te raden om jezelf te verdiepen in verschillende producten die ervoor zorgen dat de vacht er op zijn best uit gaat zien.

De jury beoordeelt het uiterlijk van de hond en hoe deze het uitgestippelde parcours loopt. Een hond die tijdens de show aan de riem trekt of niet in een rechte lijn loopt, scoort minpunten. Soms worden er ook hindernissen aangebracht om een extra uitdaging aan de show te geven. Bij een show is het tempo laag en gaat het niet om conditie maar om mee te doen een show vergt uiteraard de nodige training.